Windows Vista'nın Kullanıcı Hesabı Denetimi'ni Kapatma

Windows Vista'nın, daha önce söylediğiniz şeyleri yapmak için sürekli olarak izninizi istemekte olduğuna dikkat edin. Bu, Microsoft'un sizi sisteminize zarar vermemek için ayarladığı Kullanıcı Hesabı Denetimi özelliğinin bir parçasıdır. Windows Vista'daki Kullanıcı Hesabı Denetimi özelliğini kapatabilirsiniz, ancak bunu yapmadan önce iki kez düşünmek isteyebilirsiniz.

Bir araba kullanmak gibi, güvenli sürüş pratiklerini bildiğiniz sürece, Windows ile çalışmak makul derecede güvenlidir. Peki Windows Vista sizi neden kendinizden korumak istiyor? Çünkü Windows dünyasında, bu tehlikeli hareketlerin çoğunu tanımanın kolay bir yolu yoktur. Tamamen masum görünen şeyler - bir arkadaşınızın e-postası veya İnternet'teki bir program - gizlice gösterge tablonuzdaki her şeyi yeniden düzenleyen veya bir çarpışmaya neden olan bir virüs veya şaka olabilir.

Sizi muhtemel zararlardan korumak için Vista, herhangi birisi (veya herhangi bir şey) Windows veya PC'ye zarar verebilecek bir şey yapmaya çalıştığında sizi uyarır; izin isteyen bir mesajı yanıp söner. Bu izin mesajlarından biri maviyse görünüyorsa, Vista içeri girmek isteyen hoş olmayan bir şey hakkında sizi uyarıyor olabilir. Bu yüzden izin vermemek için İptal'i tıklayın.

Ancak eğer kullanıcısın PC'nizle ilgili özel bir şeyler yapmaya çalışıyorsanız ve Vista onu koruyorsa, Devam Et'i tıklayın ve Vista kadife ipi atar ve içeri girmenizi sağlar. Evet, rahatsız edici derecede zekice tasarlanmış bir robot kumarbazının Vista'nın ön kapısına poliçesi var, ancak virüs yazan insanlar için de ek bir zorluk. Vista'nın Kullanıcı Hesabı Denetimi'ni kapattığınızda PC'niz çok daha savunmasız kalacak, ancak dişlerinizi çalışmaktan çok daha fazla öğüttüğünüzde, Yönetici hesap sahipleri aşağıdaki adımları izleyerek izin ekranlarını kapatabilir:

Başlat düğmesini tıklatın, Denetim Masası'nı seçin ve Kullanıcı Hesapları ve Aile Güvenliği'ni tıklatın.
  1. Kullanıcı Hesapları'nı tıklayın ve Kullanıcı Hesabı Denetimi Açık veya Kapalı öğesini seçin.

  2. Kapatılamaya çalıştıkça, Windows son bir nefes alma izni ekranı gönderiyor.

    Devam etmek için izin ver.

  3. Sistem Yapılandırması alanına erişmek için Devam et'i tıklayın veya şifrenizi girin ve Tamam'ı tıklayın.

    Bilgisayarınızı Koru Yardım onay kutusu için Kullanıcı Hesabı Denetimi Kullan (UAC) onay işaretini kaldırmak için tıklatın ve sonra Tamam'ı tıklatın.

  4. Değişikliklerinizi uygulamak için bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerektiğini söyleyen bir pencere görüntülenir. Bilgisayarınızı yeniden başlatmak için pencerenin kullanışlı Yeniden Başlat düğmesini tıklayın. Çok daha hoşgörülü bir ortamda uyanır.

    Fikrinizi değiştirirseniz, İzinler ekranlarını 1-4 arasındaki adımları izleyerek, ancak Adım 4'te onay işaretini ekleyerek tekrar açın.

Kullanıcı Hesabı Denetimi özelliğini kapattığınızda nagging izin ekranları durdurulsa da, Vista'nın Güvenlik Merkezi, Kullanıcı Hesabı Denetimi kapatılmış olduğundan bilgisayarınızın tehlikeye gireceğini bildiren nagging işlemi başlatacaktır.